در شرایطی که تعیین نوسانات نرخ جهانی فولاد با تاثیرپذیری از بازار چین صورت می گیرد، فعالان در بازار فولاد ایران با صادرات سالانه بین 8 تا 10 میلیون تن از انواع ورق های فولادی، باعث شدند تا افزایش قیمت در بازار داخلی در مقایسه با بازار جهانی بیشتر باشد و هیچ گامی برای تنظیم و کنترل این قیمت ها برنداشتند.
محمد آزاد رئیس اتحادیه آهن، فولاد و فلزات با اشاره به بالا رفتن نرخ انس جهانی و نرخ فولاد داخلی عنوان کرد: نرخ ورق های فولادی به دلیل تاثیر پذیری از بازار چین با افزایش چشمگیری مواجه شد. زیرا بازار چین از بزرگترین صادر کنندگان آهن دردنیا می باشد و به همین دلیل باعث شده تا قیمت ها و میزان تقاضا در بازار جهانی افزایش یابد. چین در سال میزانی حدود 100 تا 120 میلیون تن از انواع ورق های فولادی را به سایر کشورهای درخواست کننده صادر می کند، در شرایط فعلی با وجود این توقف در صادرات، بازار جهانی با افزایش 150 دلاری قیمت ها مواجه شده و نرخ ها در بازار ایران نیز به دلیل تاثیرپذیری از واردات، روند افزایشی را طی کرده است.
محد آزاد افزود: با توجه به اینکه ایران جزء کشورهای صادر کننده محسوب می شود، باید با مدیریت صحیح در بازار با این افزایش قیمت ها مقابله می کرد و برای تعادل بخشیدن در بازار داخلی از سیاست های هدفمندی استفاده می نمود. اما متاسفانه به دلیل نبود مدیریت صحیح در بازار داخلی، قیمت ها در این بازار از نرمال جهانی هم بیشتر افزایش پیداکرده است. همچنین ورق های فولادی مواد اولیه بسیاری از کارخانه ها از جمله لوله، پروفیل، خودروسازی و... است که افزایش قیمت در مواد اولیه ان ها باعث می شود تا این کارخانه ها قیمت نهایی محصولاتشان را افزایش دهند.
رئیس اتحادیه آهن، فولاد و فلزات گفت: ایران سالانه 8 تا 10 میلیون تن ورق های فولادی را صادر می کند، که با این میزان از صادرات باید برای تعادل بخشیدن در بازار داخلی هم تلاش هایی صورت گیرد تا نرخ ها در بازار داخلی از بازار جهانی بیشتر نشود. ضمن آنکه مسئولان باید در هنگام عرضه این کالا در بورس نظارت بیشتری بر روی روند قیمتگذاریها داشته باشند.
برای عضویت در کانال تلگرام فولاد حامیران کلیک کنید
- ۹۶/۰۶/۱۶