به گزارش شرکت فولاد حامیران در تحلیل بازار فولاد ؛ فولاد در بازارهای جهانی روند رو به رشدی را طی یک سال اخیر داشته است و آمارها نشان می دهد از 300 دلار در هر تن به حدود 500 دلار رسیده است. در این بین برخی عوامل از سمت عرضه و تقاضا و تغییر جهت قیمت پررنگ تر هستند. طی یکسال گذشته چین سعی داشته تا ظرفیت تولید خود را کاهش دهد از این رو احتمال کاهش صادرات فولاد از این کشور نیز وجود دارد. این موضوع باعث می شود تولید کنندگان به دنبال خرید بیشتر فولاد خام و فولاد آلیاژی از بازار داخلی برآیند و با توجه به کاهش تولید درآینده ، برطرف کردن این نیاز تنها با محدودیت های صادراتی امکان پذیر خواهد بود.
این در حالی است که صادرات فولاد چین در سال 2017 با افت 30 درصدی رو به رو بوده است. این موضوع سیگنال های مهمی را به بازار جهانی می فرستد بنابراین باعث می شود کشورهایی که از چین فولاد وارد می کردند ، دنبال بازارهای دیگر بروند و از طرفی واردات چین نیز متوقف می شود.
اما نکته ی قابل تأمل این است که تا دیروز چین تعیین کننده مسیر قیمت ها بود اما اکنون قیمت گذاری به صورت منطقه ای و براساس سطوح مختلف تجاری تعیین می شود. برای مثال ، افزایش قیمت فولاد در ژاپن که اخیرا شاهد آن هستیم اولین نشانه این تغییر مسیرها است و یا کاهش کیفیت فولاد ارزان قیمت کرهای در بازار شرق آسیا نشانه دیگری از اثرات این تصمیم است. در این بین بررسیهای جهانی نشان میدهد در حال حاضر مازاد عرضه فولاد در دنیا در حال کاهش است و این مساله نشانههای رشد قیمت را در خود نهفته دارد از جمله باید منتظر رشد قیمت فولاد آلیاژی مانند قیمت فولاد استنلس استیل ، قیمت فولاد cvn200 ، قیمت فولاد سمانته و دیگر محصولات فولادی باشیم . بنابراین باید گفت شرایط نسبتا پیچیدهای در مسیر حرکتی این بازار قابل رصد است.
با این حال سال گذشته صنعت فولاد به هدف خود برای بستن ظرفیتهای تولید به میزان ۵۰ میلیون تن دست یافت و چون کاهش ظرفیتهای تولیدی در صنعت فولاد چین در سال گذشته با افزایش قیمتها روبه رو شد تا حدی تحتتاثیر قرار گرفت ؛ بهطوری که برخلاف روند کاهش ظرفیتهای تولید میزان تولید ماهانه در سال گذشته به بالاتر از ۷۴ میلیون تن رسید. به هر حال در حال حاضر رقمی حدود ۴۰۰ میلیون تن مازاد ظرفیت تولید فولاد در چین وجود دارد که عامل بیثباتی قیمت و عرضه و افت شدید قیمت فولاد در ۲ سال اخیر بوده است که نه فقط چین، بلکه کل شرکتهای فولادی دنیا را متضرر کرده است.
برای عضویت در کانال تلگرام فولاد حامیران کلیک کنید
- ۹۶/۱۰/۲۵